Menta Life coaching

Menta Life coaching

Coaching

2015. augusztus 17. - Menta Life coaching

A life coaching az egészséges, intelligens, igényes embereknek segít az egyéni, illetőleg párkapcsolati - életvezetési - nehézségek (elakadások, konfliktusok, nehézségek) megoldásában, a személyes célok elérésében, a rendelkezésre álló erőforrások, lehetőségek feltárásában és jobb kihasználásában, személyes fejlesztéssel.

Egyének, párok, szülők egyaránt igénybe vehetik a szolgáltatást. Jellemzően, de persze nem kizárólagosan a life coaching segíthet: a személyes életcélok elérésével, a kommunikációval, tanulással, a társkereséssel vagy párkapcsolat kezdetével (szinglik, újrakezdők), a párkapcsolattal (súlyos változások vagy bemerevedések), a szülő-gyerek kapcsolattal, a munkával/magánélettel, munkahellyel kapcsolatos belső- és külső elvárások és megfelelések konfliktusainak, problémáinak megoldásában.

A life coaching sikeréhez csak az Ön változással, változtatással szembeni nyitottságára, velem való együttműködésre van szükség, és arra a saját magával szembeni elkötelezettségére, hogy a lehető legjobbat akarja kihozni magából, a kapcsolataiból, az életéből. A többit: a szakértelmet, a tapasztalatot, a kipróbált és bevált módszereket (a coaching eszköztárát) én biztosítom. Jó hangulatú, inspiráló beszélgetések keretében folyik az ülés, melyek során nem a múltjára és problémáinak okaira, hanem az Ön (vagy párkapcsolatának, családjának stb.) - az adott problémát előidéző - "működésének" megváltoztatására összpontosítunk úgy, hogy átélhesse a nem-, vagy nem jól működő rendszer megváltoztatásának katartikus élményét.

Nagyon fontos, hogy a coach nem ad tanácsot, hanem segít felfedeztetni az ügyfélben rejlő megoldásokat. Ez sokkal hatékonyabb, mivel az ügyfél így magáénak érezheti a megoldását és jobban tud azonosulni vele. Egy coach mindent megtesz érted, de semmit nem tesz meg helyetted.

Milyen helyzetekben segíthet a coach?

- ha valamilyen kihívás előtt állunk(pl. új munkakörbe lépünk, új munkahelyre kerülünk)
-ha valamit másként kellene csinálni, mint hogy eddig tettük
- ha nem vagyunk elégedettek a jelenlegi munkánkkal
- ha kommunikációs problémákkal állunk szemben (pl. vezetőként a szervezet céljainak kommunikálása, hatékonyság növelés, motiváló hatás elérése, stb)
- ha úgy érezzük, nincs időnk semmire
- ha konfliktushelyzetbe kerülünk
- ha döntési helyzetbe kerülünk és nincs kivel megbeszélni
- ha nehézségeink vannak bizonyos emberekkel - ha gyakori a feszültség- és a stressz érzése bennünk

- ha belső bizonytalanságot élünk át (pl. válaszút elé érkeztünk)
- ha “belső műhelymunkára “ vágyunk a megújulás, az innovatív megoldások érdekében - ha elemezni szeretnénk saját karrierútjaink perspektíváit

süti beállítások módosítása
Menta Life coaching