Menta Life coaching

Menta Life coaching

A kapcsolatainkban mi lehetünk a víz és a napfény

2015. szeptember 19. - Menta Life coaching

 

Akár a virágok, úgy az emberi kapcsolatok is törődést , odafigyelést igényelnek. Míg egy virág gyorsan jelzi, hogy fonnyad, kókad, addig az emberi kapcsolatainkban sokszor csak a végén meglepődve eszmélünk rá, hogy vége lett. Eltűnődünk azon, hogy vajon mikor épült le a kapcsolat, mi vezetett el idáig. ( ha mondjuk nem volt egy konkrét nézeteltérés, amin nem sikerült túljutni.) Pedig a leépülése egy kapcsolatnak fokozatos, tehát ha csak a végén eszmélsz rá, akkor az azt jelenti, hogy nem vetted észre az intő jeleket, nem reagáltál rájuk, nem figyeltél oda a kapcsolataidra.

Ez lehet párkapcsolat, baráti, családi kapcsolat, bármilyen emberi kapcsolat Ha nem fordítasz rá időt, energiát, akkor bizony elhal, magától , természetesen….

Egyre rohanó világunkban mivel mindent a pénz hajt, a pénzre odafigyelünk. A pénzért felkelünk holtfáradtan is és nekiindulunk,  elutazunk másik országba , időt energiát nem kímélve hajtunk érte, a pénzért fennmaradsz éjszakázni, vagy akár egyáltalán nem alszol. De vajon a barátodért felkelsz holtfáradtan és nekiindulsz a város másik végére?A párodért utazol több ezer km-t? A barátodért, párodért fennmaradnál egész éjszaka?Sokszor a válasz  nem...a pénzért megteszed, a barátodért nem...sokszor a távkapcsolatokra is az a válasz, hogy  ááá úgyse működne. Lehet, de egy távolabbi jobb munkára viszont azonnal igent mondanál, nemde?

Ez lenne tehát a természetes, hogy hagyjuk, hadd fonnyadjanak el a kapcsolataink?

A párkapcsolatban is minden nap kell egy pici figyelem a másikra, mint ahogy a virágnak minden nap kell egy kis víz és napfény. A kapcsolatainkban mi lehetünk a víz és a napfény.

Persze, vigyázat, a túlöntözés is veszélyes. Ha egy emberi kapcsolatban is túl messzire mész (pl rátelepedsz a másikra, túlzottan beleavatkozol az életébe), akárcsak ha a virágnak túl sok vizet adsz ,akkor az ugyanúgy kipusztuláshoz vezethet.

Fel lehet tenni magunknak a kérdést:”Te mit tettél azért, hogy a párod csillogó szemmel nézzen rád?Mit tettél azért,hogy a barátságotok megmaradjon a legjobb barátoddal?Mit tettél azért, hogy a testvéred örömmel forduljon feléd?”

Igen, minden emberi kapcsolatba, legyen az partneri, baráti, családi, testvéri, szülői, bele kell invesztálni minőségi időt, odafigyelést, ha fontos nekünk és meg akarjuk tartani sok-sok éven át.

 



süti beállítások módosítása
Menta Life coaching