Menta Life coaching

Menta Life coaching

"Az inspiráció romlandó"

2015. október 09. - Menta Life coaching


Ha újrakezdésben vagyunk vagy éppen a meglévő üzletünket szeretnénk felfrissíteni kreatív ötletekkel,akkor fontos, hogy kellő inspirációnk legyen hozzá, azaz egy jó ötlet elindíthat minket egy új irányba.


Persze, sose feledjük, ha akkor nem lovagolod meg azt a szelet, vagyis nem kezdesz el rajta agyalni egyből, tovább gondolni, akkor ez az isteni szikra bizony elszáll.


Sokszor elodázzuk az ötletünkkel való foglalkozást, az ötletünk dédelgetését, mert mindig jön sürgetőbb,égetőbb feladat, munka , ami azonnali megoldást igényel. Ráadául nap végén, holtfáradtan már nem sok inspiráció akar ránktalálni, ugye?

Ha ötletelni, brainstorming-olni akarunk, ahhoz kipihent elme kell. Az újító ötletek un. laterális gondolkodás(Edward de Bono)  útján születnek. Ez egy oldalirányú gondolkodás, ami teljesen újszerűen tekint a meglévő dolgokra, teljesen új perspektívából pedig más megoldások születnek.


Tehát ha van egy jó ötleted, ne halogasd, végy egy tollat, noteszt vagy számítógépet és kezdj el rajta töprengeni, dolgozni rajta, találj hozzá partnereket, beszélj róla másoknak, nézz utána, álmodd tovább.

Ha elhalasztod, elszalasztod.

A címben szereplő idézet Jason Fried: Rework c. könyvében olvasható.

süti beállítások módosítása
Menta Life coaching