Menta Life coaching

Menta Life coaching

Szeretet tank

2015. augusztus 19. - Menta Life coaching

Milyen egyszerűnek tűnik, hogy az autóban ott a szemünk előtt látható a mutató, amiről mindig tudjuk, hány %-on áll éppen... Vajon ugyanezt el tudjuk magunkról is mondani? Tudjuk , hány %-on áll a szeretet-tankunk vagy csak azt érezzük, amikor már teljesen lemerült?  

Állítólag az autóban még akkor is van némi üzemanyag, amikor nullán áll. De vajon bennünk van-e még tartalék, amikor már “nullás -üzemmódban” működünk?

Egyáltalán figyelünk-e magunkra, továbbmegyek, párunkra annyira, hogy tudjuk , itt már töltődni kellene, különben gondok lesznek? Vagy várunk addig, amíg bekövetkezik egy betegség,ami egyértelműen mutatja, vagy mondjuk egy vita a párunkkal, netán szakítás?

Gary Chapman ír a szeretet-nyelvekről: 5 fő szeretet nyelv van: testi érintés, elismerő szavak, ajándékozás, minőségi idő, szívességek.

Fontos,  hogy lássuk számunkra mi fejezi ki a szeretetet. Egy ölelés?Dicséret? Egy meglepetés?Egy óra csak kettesben? Egy kérésünk teljesítése? Miben érezzük leginkább, hogy szeretve vagyunk?

Ezután jöhet a felismerés, hogy társunk mi által érzi legjobban, hogy szeretjük. Nem mindegy, mert ha például ajándékokkal halmozzuk el párunkat, holott ő jobban örülne egy otthon töltött estének, amelyen csak egymásra figyelünk, akkor hiába minden pénz vagy igyekezet. Vagy ha például a társunknak egy ölelésre lenne szüksége, mi viszont levittük a szemetet, ahogy kérte, nem biztos, hogy elérjük a kellő hatást.  Hiszen az autóba sem mindegy , milyen benzint tankolsz.

Ugyanez érvényes önmagunkra is. Tudjuk ,hány %on áll az önszeretet-tankunk? És hogy hogy lehetne feltölteni? Fontos ezért néha magunkba nézni, sorba venni, mi tölt fel minket , mi az , amitől jól érezzük magunkat és beépíteni tudatosan a hétköznapokba és ha mindezt már magunkról tudjuk, akkor sokkal könnyebb a párunk felé is kérés formájában közölni, hogy mitől éreznénk, hogy jó ez a kapcsolat.

Akkor most állj meg picit és gondolj a belső szeretet-tank mutatódra! Mennyit mutat? Mi kell ahhoz, hogy teljes legyen a tank?

Jó töltődést kívánok!:)  

Beke Éva , life coach Menta life coaching

süti beállítások módosítása
Menta Life coaching