Menta Life coaching

Menta Life coaching

Mozgás a lelki egészségért 6 pontban

2015. szeptember 25. - Menta Life coaching

Az egyértelmű, hogy ha mozgunk, a testünkkel jót teszünk. Összegyűjtöttem 6 pontban, hogyan segíti a mozgás a lelki és szellemi egészségünket.

  1. Stressz leküzdése

Ha sportolsz, itt leginkább olyan cardio-sportra gondolok, ami jól megizzaszt, jól kifáradsz benne, mint pl. futás,foci, úszás, biciklizés, akkor a felgyülemlett feszültséget ki tudod engedni magadból. Az egész napos stresszt raktározza a lelked és a tested is (ezért érzed, hogy beáll a nyakad, fáj a hátad) . Mint mikor főzünk és kezdene kifutni a leves, le kell venni a fedőt és kiengedni a gőzt. Na így működik a sport is, ott ki lehet engedni a fáradt gőzt.


2. Jobban alszol tőle


Aki egész napos szellemi munkát végez, ugyanakkor egy helyben ül, az szellemileg elfárad estére, de fizikailag nem és amiatt nem fog tudni jól aludni.(Másrészt, közvetlen elalvás előtt szoktak felszínre törni belőlünk rejtett félelmeink, frusztrációink.) Ha viszont este elmész futni, mozogni, akkor utána garantált lesz a testi fáradtság, így sokkal könnyebben, gyorsabban elalszol, mélyebb lesz az álmod. Ha pedig így teszel, akkor sokkal kipihentebben ébredsz, ezáltal sokkal több energiád, türelmed lesz a következő napon. Frissen pedig minden akadályt könnyebben veszünk.

  3. Boldogsághormont termel

Ha futsz, mozogsz,azzal testi-lelki harmonizáló folyamatokat indítasz be. A kardio mozgásformák endorfint (boldogsághormont) termelnek, ezáltal sokkal jobban fogod magad érezni, életerősnek, kiegyensúlyozottnak és egészségesnek.


4. Fokozza a mentális teljesítményedet

Mivel a sport javítja az agy vérellátását, ezért jobban fogsz tudni gondolkodni. Javul a teljesítményed ezáltal a munkahelyeden, és így sikeresebb leszel. Továbbá, ha jobban tudsz gondolkodni, akkor a problémáidat is könnyebben átlátod és gyorsabban tudsz megoldást találni rá.

 

5. Jobban érzed magad a bőrödben

Miután a sport “mellékhatásaként” csinosodunk, leadunk pár kilót, így ez is kihat a közérzetünkre. Jobb tükörbe nézni, felvenni azokat a ruhákat, amiket eddig nem tudtunk. Önmagunk elfogadása, önmagunk szeretete a személyiségfejlődésünk fontos része.

Ha pár nélkül vagyunk, akkor sokkal könnyebb párt találni, ha kibékültünk önmagunkkal. Tehát sokkal egészségesebb lelki világgal tudunk nekiindulni a kapcsolatnak. Aki magát elfogadja, az mást is könnyebben fogad el.


6. Sikerélmény


Ha rendszeresen mozogsz, észreveszed egy idő után, hogy többet bírsz, nő a teljesítményed. Kitűzhetsz célokat, például ha először csak 2 km-t futottál le, legközelebb 3-at fogsz, majd 4-et. Azáltal, hogy eléred a kitűzött célokat, meglesz a sikerélményed és ez a sikerélmény kihat életed más területeire is. Hiszen ha magánéletünkben sikeresek vagyunk, az pozitív hatással van a szakmai életünkre is.

süti beállítások módosítása
Menta Life coaching