Menta Life coaching

Menta Life coaching

Az érintés ereje

2015. december 07. - Menta Life coaching

A képen Brielle és Kyrie Jackson láthatóak, újszülött ikerpár, akiket születésük után külön inkubátorba helyeztek, mivel Brielle súlyos szívbetegséggel jött világra és az orvosok nem sok esélyt adtak neki az életbenmaradásra. A kislány egyik éjjel súlyos testi működési krízisbe került, élet halál között lebegett. Ekkor az éjszakás nővér -megszegve a kórházi szabályzatot- betette a kicsit a testvére mellé, aki átkarolva, egész éjjel az ölelésében tartotta kis húgát. A krízises baba szívverése fokról fokra stabilizálódott, testhőmérséklete növekedett, normálissá vált. Reggelre túljutott az életveszélyen. A fenti kép címe így lett Életmentő ölelés, ami körbejárta a világsajtót.

 

Talán ez a példa szemlélteti legjobban, mit is jelent, ha van melletted valaki a legnagyobb bajban valamint az érintés erejét jobban nem is lehetne szimbolizálni. Manapság azonban szerintetek mit érintünk meg legtöbbet? Ki kapja az “életmentő érintésünket”? A mobiltelefon, a számítógép, az iPad és még sorolhatnám, azaz az érintőképernyős készülékek. Azokhoz nyúlunk a legtöbbet, azokat tartjuk a legtöbbet kezünkben, azokon pötyögünk, ha kell, ha nem.


Ha profán akarok lenni, elpazaroljuk az egyik leghatékonyabb gyógyító és szeretetkifejező eszközünket.

 

Mert hát ha megkérdezem, mennyit érinted meg a mobilodat és mennyit a szeretteidet, akkor azt hiszem, sejthető a válasz. A fenti példa azért olyan szép, mert korai öntudatlan állapotban még tudjuk ezt, hozzuk ezt magunkkal génjeikben. Ma vajon, ha lefotóznánk az ikerpárt(akik 20 évesek) vajon ugyanezt látnánk-e?


Sőt, az is bizonyított, hogy a simogatás és az állati szőr érintése az immunrendszer egyik leghatékonyabb stimulánsa, ingere. Amerikai kutatás kimutatta, hogy infarktust elszenvedett betegek rehabilitációjában, azoknak az egészségi állapota jobban javult ,akiknek kutyájuk volt, mint akiknek nem. Mindezt a részletes megfigyelés az érintés, simogatás erejével magyarázta, mert az endorfintermelést idéz elő és ezáltal jobb a kedélyállapot, ellenállóbb lett az immunrendszer, az egészségi állapot általánosan javult.

Ne felejtsük el tehát megölelni a szerettünket, szüleinket, párunkat, hiszen ennek bizonyítottan immunerősítő hatása van.

 

süti beállítások módosítása
Menta Life coaching