Menta Life coaching

Menta Life coaching

Anyaság, mint versenyelőny?

7 tulajdonság, amiben ők a nyerők

2019. december 14. - Menta Life coaching

Na ez az, ami elsőre biztos senkinek nem jutna eszébe, hiszen egyből mindenki arra asszociál, hogy gyereked van, na akkor annyi a karrierednek (már ha volt), mert állandóan hiányozni fogsz, stb és jönnek a sztereotípiák. Na pont ennek ellensúlyozására gyűjtöttem össze, mivel tud több lenni egy anyuka. Mit nyersz mégis akkor, ha kisgyermekes anyukát alkalmazol? Vagy anyukaként mi lehet mégis az előnyöd a munkaerőpiacon?


1.
Empátia, birkatürelem

 

Azt hiszem, az anyukáknak van a legnagyobb türelme. Aki képes megérteni,hogy egy még nem beszélő csak gügyögő baba mit akar (és igen, erre az anyukák képesek),akkor az képes megérteni, mit akar egy problémás ügyfél. Aki képes 120-szor elmondani nyugodtan a gyerekének, hogy légy szíves 121-szerre kérlek, ne mássz fel az ablakba, mert leesel, kitöröd a nyakad, az képes lesz az ügyféllel is szépen higgadtan megértetni, amit akar.

Talán ez a legfontosabb,amit egy anyuka birtokol, mint hozzáadott érték.

2.
Talpraesettség

Egy anyuka mindig feltalálja magát. Muszáj is neki. Például ha nincs nála pelus vagy a gyermek a rendelőben lepisili a nadrágját (láttam ilyet), semmi gond, anya feltette egyből a radiátorra, a saját sáljával meg addig betakarta a gyerekét. Számtalan helyzet van, ami jön és felkészületlenül éri az anyukákat, de mindig feltalálják magukat. Tényleg. Ezért egy munkahelyen is tuti nem fog kétségbe esni, ha bepisil az ügyfél, nem nem erre gondoltam, de ha például az ügyfél problémás, variál, bizonytalan.


3.
Kitartás

 

Egy nő, ha gyermeke van, életre van ítélve. Ott nincs összeomlás, nincs kétségbeesésnek helye. Ha baj van, megoldás kell, nem összeomlás.Mert néznek rád nagy szemekkel a gyerekek és tőled várják a tutit. Szóval abban biztos vagyok, hogy egy anyukának mivel számtalan fizikailag és mentálisan nehéz helyzetben kell helytállnia, ezért a munkahelyén sem fog megijedni a nehézségektől. Hány anyuka rohan be éjnek évadján a gyerekével a kórházba, mert befullad vagy mert kruppos és még sorolhatnám. Higgyék el, ettől stresszesebb helyzet nem nagyon van. Egy anyuka tudja, mit jelent éjszakázni, akár a földön aludni (inkább virrasztani) a kórházban, éjt nappallá téve odatenni magát, fizikai tűrőképességét felülmúlni. Kibírni, ha alig eszik, ha alig alszik. A gyermekéért… na most a munkahelyen azért ettől már csak könnyebb lehet. 

 

4.Értéket ad

 

A szülőséggel, azzal hogy világra hozunk egy új lelket ide a földre, egész más megvilágításba kerülnek a dolgok, az élet maga. Hiszen teremtettünk egy újat...Innentől kezdve egy anyukának szempont a munkavállalásban vagy karrierváltásban, hogy értéket teremtsen a hivatásával is. Többet akar adni, mint egy átlagos munkavállaló, mert a világot új szűrőn keresztül látja.

 

5.Fenntarthatóság, Környezettudatosság

 

Egy anyuka mindig gondolkodik a jövőben, gondol a gyermeke jövőjére. Ezért abszolút fontos neki, hogy olyan alapanyagokat használjon, ami biológiailag lebomló vagy hogy egyszerűen csak odafigyeljen, hogy kevesebb csomagolást használjon vagy mosható pelust vegyen stb. Szeretné, ha gyermeke élvezhetné még a természet kincseit, szívhatna friss levegőt.


6.
Felelősség


Ha családod van, akkor már nem babra megy a játék. Egy szülő nem veszi már félvállról a munkáját, hiszen azzal a családja életét tenné kockára. Ezért sokkal felelősségteljesebben dönt egy anyuka vagy apuka, hiszen számot vet a következményekkel is.

 

7.Logisztika

 

Egy anyuka valahol a gyerekei személyi asszisztense, mindig tudnia kell, mikor mit csinál a csemetéje és ahhoz mi kell, hogy nála legyen. Hoznia- vinnie kell (háton, kézben, autóban, babakocsiban, kismotoron, kézen fogva vagy így vagy úgy, oda kell érniük)

 

Bár méltatlanul leírja a munkaerőpiac az anyukákat, ne felejtsük el, hogy sokkal több erő, kitartás és türelem van bennük, mint másokban és ezáltal igenis van bennük potenciál a hivatásuk területén is.

 

Az anyacoaching csoport arra hivatott, hogy a nők a túlontúli anyai odaadásuk, önfeláldozásuk mellett azért ne feledkezzenek meg önmagukról sem és igenis a gyermekük mellett is lehetnek még, sőt legyenek is álmaik, amiket valóra is váltanak.


Tudj meg róla többet a facebook oldalamon azaz itt:
https://www.facebook.com/Menta-Life-coaching-456802224502653/?ref=bookmarks

süti beállítások módosítása
Menta Life coaching